Powered By Blogger

marți, 8 noiembrie 2016

Culegere de răspunsuri fără întrebări

-       Dorule, existăm dincolo de noi?, mă întreabă prietenii.
-        Existăm cu siguranţă, doar că nu noi, ci alţii.


            Aşa cum am văzut poţi fi sclavul propriilor tale sentimente, ale iubirii sau urii tale la fel cum poţi fi sclavul propriilor tale intuiţii sau propriei tale raţiuni.


Orice contrarie creează sentimente la dezechilibrul ei către o valență sau alta în concluzie:
 - cîte contrarii atîtea sentimente.

Cunoașterea este filozofia însăși și nu doar știință sau neștiință care rămîn doar elemente ale cunoașterii (filozofiei) sau cazuri particulare ale acesteia.     


Prostia este o limitare generală a entității/univers (în particular om) și nu una unidirecțională sau particulară ca în cazul geniilor sau de altă natură umană sau neumană.

Cunoașterea este reflectarea realității ca și filozofia pentru că este unul și același lucru.
                                  
Paradoxul cunoașterii, sau al filozofiei, este că poate, limita, convenționaliza, nelimitatul chiar fără a putea să îl cuprindă vreodată.

Mulți se cred „deștepți” și tind de atîtea ori să le dau dreptate dar ca să mă contrazică privind identitatea cunoașterii cu filozofia și invers trebuie obligatoriu să găsească cel puțin o excepție sau o diferență indiferent de natura ei, eu nu am găsit-o și nu sunt în stare să o găsesc.

Haosul este necunoscutul identic și neidentic de rapoarte sau comparații și nu cunoscutul de orice natură, la fel cum sistemul este cunoscutul acestor rapoarte, comparații, reflectări, identice și neidentice ale Universului în Sine prin reflectarea lui ca Realitate în Sine la care ajungem cel puțin prin intermediari.
                                                                         
Nu ai așteptări nu vei avea niciodată deziluzii indiferent de la cine sau de la ce.  Brîncuși ca și Țuțea au avut așteptări mult prea mari de la poporul român și au trăit cele mai mari deziluzii ale lor.
Brancusi: „Cind am plecat v-am lasat saraci si prosti. V-am regasit si mai saraci, si mai prosti!”
            Tutea : „Am facut puscarie 13 ani pentru un neam de timpiti!”
Amîndoi au avut dreptate și nu au știut de ce au avut deziluzii, toate popoarele sunt la fel din acest punct de vedere. Nu popoarele sunt de vină ci cei care au așteptări prea mari sau prea multe de la ceilalți.

                                                       
Omul este singura entitate/univers care își poate allege sistemul sau sistemele de rerferință la care se raportează în mod conștientsubconștient în limitele existenței sale ca formă, existență și spirit. Ncio altă entitate cunoscută sau necunoscută nu poate face acestă alegere.


Orice entitate/univers ca simultaneitate naște sentimentul entității sau al universului său și invers în raport de dezechilibrul simultaneității ei reflectat pe un sistem oarecare de referință limitat și realtiv. Sentimentele sunt generate de relativul echilibrului convențional și nu de absolutul simultaneității respective. De aceea univesul în Sine nu are sentimente iar noi avem.


Omul este entitatea/univers ce conștientizează propriul subconștient ca întreg față de de celelate entități/univers interioare sau exterioeare ei. În momentul morții sale conștientul nu mai există ca întreg chiar dacă subconștientul rămîne fiind purtat de componentele rămase  ca părți ale entității/univers dispărute dar ca întreg ele însăși. Spiritul uman, ca întreg, dispare o dată cu moartea, transformarea, tocmai pentru că dispare conștiența existenței sale  ca subconștient, adică nu mai popate reflecta raportul lui ca întreg față de secvențele sau entitățile/univers care îl construiesc.

Nu există unicitate negativă, adică identică și de sens contrar, decît în mintea noastră, la fel cum nu există spațiu sau timp la fel cum nu există singularitate sau pluralitate, ele rămîn doar simultaneități de contrarii și niviodată contrarii. 

Contrariile sunt doar o închipuire, o idee a spiritului nostru sau a altor entități/univers. Nu există contrarii și nici sentimente în Universul în Sine doar în realitatea noastră ca și ideile sau spiritul fiecăruia dintre noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu